Keurmerk Veilig & Schoon voor zwembad De Heerenduinen

Zwembad De Heerenduinen heeft in 2018 opnieuw voldaan aan de eisen en normen van het landelijk Keurmerk Veilig & Schoon. Dit keurmerk is een door de zwembadbranche (VSG, RECRON, WVBZ) ingestelde regeling met de wettelijke eisen als ondergrens en daar bovenop verschillende extra kwaliteitseisen. De keuring van De Heerenduinen, vallend in categorie D van multifunctionele zwembaden met een ruim voorzieningenniveau, is in november uitgevoerd door de onafhankelijke en deskundige certificerende instelling Lloyd’s Register Quality Assurance.

Op een zwembad zijn nogal wat wettelijke eisen en richtlijnen van toepassing. Die zijn o.a. vastgelegd in de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ), de WHVBZ en in andere verschillende wetten en verordeningen, die gelden voor de accommodatie en de organisatie. Zo dient voldaan te worden aan de Waterleidingwetgeving en legionellapreventie, de wet Milieubeheer en aan verschillende Bouwbesluiten (o.a. verbod op gebruik van roestvaststaal in constructieve delen, liftinstallaties, toegankelijkheid). Ook ARBO en RIE, Brandweer/gebruiksvergunningen, de Verordening biociden, Besluit Attractie- en speeltoestellen, NEN-EN normen, Algemene Plaatselijke Verordeningen (APV)  en de Horecawetgeving/HACCP, zijn van toepassing.

Naast de wettelijke eisen is het zwembad ook beoordeeld op de aanwezigheid en de juiste toepassing van een toezichtplan gericht op het voorkomen van verdrinkingsgevaar, de bevoegdheid, bekwaamheid en herkenbaarheid van het personeel, een calamiteiten- en ontruimingsplan, de toegangsregels, de regelingen en afspraken voor verhuur aan verenigingen e.d., een protocol schoolzwemmen, het schoonmaakplan, een klachtenprocedure, de verzekeringen en het energie- en milieubesparingsplan.

De Heerenduinen voldoet aan alle criteria van het keurmerk: de veiligheid en hygiëne staan steeds voorop en iedereen kan met een gerust hart elke dag komen zwemmen. Het zwembad blijft in de tussentijd uiteraard hard werken om het keurmerk ook in de komende jaren te behouden.

Heeft u een vraag en/of opmerking?
Vul dan onderstaand formulier in en klik op verzenden.


Contact

Heerenduinweg 6
1971 JE IJmuiden
Noord-Holland

E: zwembad@velsen.nl
T: 0255-531888

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van Zwembad De Heerenduinen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

VIva Zorggroep

Hellebrekers Technieken

Licentie Nationale Zwemdiploma’s

 

Keurmerk Veilig & Schoon