Ook entrees gemeentehuis, sporthal en zwembad vanaf 1 mei rookvrij

Woensdag 24 april heeft wethouder  Bram Diepstraten bij  de entrees van  het gemeentehuis,  Sporthal Oost en zwembad De Heerenduinen de vlag gehesen om aan te geven dat deze entrees, inclusief de ligweide van het zwembad, vanaf 1 mei rookvrij zijn.

Het zwembad, alle sporthallen en het gemeentehuis zijn binnen al rookvrij. Wel wordt er nu nog vaak vlak bij de entrees van deze gebouwen gerookt. Dit zorgt voor een ongewenst  rookgordijn waar kinderen en volwassenen  doorheen moeten voordat ze het pand in of uit kunnen. Daarom gaan we nu een stap verder. Alle entrees van het gemeentehuis, de sporthallen en het zwembad (inclusief de ligweide) zijn vanaf 1 mei rookvrij.

Zien roken, doet roken. Kinderen zien dat roken blijkbaar gewoon is. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Maar roken is niet gewoon. Daarom willen we dit zoveel mogelijk terugdringen. Kinderen hebben het recht op rookvrij en gezond op te groeien. Zo werken we toe naar een rookvrije generatie.

Foto: Reinder Weidijk

Heeft u een vraag en/of opmerking?
Vul dan onderstaand formulier in en klik op verzenden.


Contact

Heerenduinweg 6
1971 JE IJmuiden
Noord-Holland

E: zwembad@velsen.nl
T: 0255-531888

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van Zwembad De Heerenduinen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

VIva Zorggroep

Hellebrekers Technieken

Licentie Nationale Zwemdiploma’s

 

Keurmerk Veilig & Schoon